LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS Sonucunuzu görüntülemek için tıklayınız.

LGS Nakil Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Başvuru işlemleri için TIKLAYINIZ.

Nakil döneminde 1. yerleştirme sonrası yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla *okulda bulunuşluk süresiyle ilgili kriter nakillerde değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca *okul başarı puanı değerlendirmede 2. önceliğe getirilmiştir. İlk tercihlerdeki kısıtlamalar kaldırılarak öğrencilerimiz istediği okul türünden istediği yerden sınavlı okullardan 5, yerel yerleştirmeden 5 yeni tercih yapabilecektir. ilk tercihlerde hiçbiryere yerleşemeyenler de başvuru yapabilecektir. Nakillerde yeni bir okula yerleşenler önceden kazandığı okuldan vazgeçmiş sayılır. Eğer yeni bir okula yerleşemezse son yerleştiği okuldaki kaydı sabit kalır. Nakil döneminde oluşacak yeni kontenjanlarla öğrencilerimizin istedikleri okullara yerleşme oranı artırılacaktır beklentisindeyiz.

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz´da açıklandı.

Yerleştirme sonucu istediğiniz bir okula yerleştirildiyseniz kaydınız e-okul sisteminden otomatik olarak yapılacaktır. Seçmeli ders seçimi ve kesin kayıt işlemi için yine de kazandığı okulu, okul açılmadan en az 2 hafta önce ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

İstemediğiniz bir okula yerleştirildiyseniz veya hiçbir okula yerleşememiş öğrenciler için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

6-10 Ağustos´ta birinci nakil tercih başvuruları,

13-17 Ağustos´ta ikinci nakil tercih başvuruları,

BAYRAM TATİLİ

27-31 Ağustos´ta üçüncü nakil tercih başvuruları,

3-6 Eylül´de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak.

10-14 Eylül´de ilçe Milli Eğitim Kayıt Komisyonu özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle herhangibir yere yerleşemeyen öğrencilerin lise kayıtları için dilekçelerini kabul edecek. Okulların boş kontenjan durumuna göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

LGS Nakil Tercih işlemlerinizi mesai saatleri içinde herhangi bir ortaokuldan onaylatmanız gerekmektedir.

Öğrenci TC, Okul no ve güvenlik kayıt numarası gerekebilir. (Not: okul numarasının başına 2018 ekleyiniz. 2018254 gibi. Güvenlik kayıt numarasına 1. tercihlerinizi yaptığınızda size verilen belgeden veya okuldan aldığınız sonuç belgelerinden ulaşabilirsiniz.

10-14 Eylül´de ayrıca yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacaktır.